På tur med en Randers Greeter

Skal du på besøg i Randers? Randers Greeters glæder til at byde dig velkommen og vise dig alt det, du kan opleve i området omkring Randers by.

 

Randers Greeters kan fortælle dig om naturen, kulturen, historien, landsbyerne og livet på landet. De kender de gode historier og kan også give tips til hvordan, du får den bedste oplevelse i Randers Kommune.

Randers Greeters er lokale frivillige, som engagerer sig for at dele deres interesse for Randers by med dig. Randers Greeters er for familier, venner og for dig, der rejser alene.

Her kan du møde nogle af vores Randers Greeters

De glæder sig til at mødes med jer og give jer en dejlig oplevelse i Randers. 

Anette

Annette glæder sig til at byde dig velkommen til Årslev.

Om Annette:
De seneste 36 år har jeg boet i den lille landsby Årslev ved Randers. Jeg har i de senere år arbejdet med vejledning af unge og er nu pensionist, hvilket giver mig tid til at engagere mig i lokalsamfundet. Jeg er medlem af et menighedsråd, er i bestyrelsen af det lokale vandværk, og har taget del i et lokalt projekt, der har ansvar for et shelter, placeret i engene ved Årslev.

Hvad kan du se og opleve sammen med Annette:

 • Hvordan er livet i en (typisk) lille landsby som Årslev ved Randers.
 • Hvorfor ligger landsbyen hvor den ligger: Geologien, landskabet og historien.
 • Hvilke dramatiske ting er der sket gennem tiderne. Historier og skæbner i landsbyen og dens omegn.
 • Forsamlingshuset – generelt om forsamlingshuses funktion.
 • Kirken som institution og den danske folkekirke.
 • Den smukke natur i Alling Ådal.

Læs mere om Årslev ved Randers på byens egen hjemmeside.

 

Katja

Katja glæder sig til at byde dig velkommen i naturen i Randers og Omegn.

Om Katja:
Jeg er 51 år og har boet i Randers ca. 12 år og 3 år i Tånum. Jeg har gået meget langs Gudenåen og rigtig meget i Fladbro Skov, så det er steder, jeg gerne vil vise frem. Stien langs åen er velegnet til dårligt gående, barnevogn, cykel mm, så her kan de fleste være med. Også turen i Vorup Enge er interessant. Til gengæld kommer jeg mest i Fussingø Skov nu, så her kan jeg også vise dele af skoven. Og har gæsterne hund med er det et rigtig godt sted at tage hen.

Hvad kan du se og opleve sammen med Katja:

 • Naturen i og omkring Randers
 • Gudenåen (til fods)
 • Trækstien
 • Vorup Enge
 • Fladbro Skov
 • Fussingø Skov

Lise

Lise glæder sig til at byde dig velkommen i Randers.

Om Lise:
Jeg er Randers borger med stort R. Født og opvokset i den gamle smukke middelalderby med masser af natur rundt om. Jeg har boet i midtbyen hele mit liv og kender derfor alle de spændende smutveje, gyder, gårde og parker.

Hvad kan du se og opleve sammen med Lise:

 • Mit fokus som greeter er at vise Jer byen og fortælle om hvordan, det er at bo og leve her.
 • Jeg vil gå en tur med jer og vil lægge vægt på byens historie, nutiden og hvis I har særlige ønsker fx, museer, natur, havnen etc. Så er jeg med.

Lene

Lene glæder sig til at byde dig velkommen til Mellerup. 

Om Lene:
Jeg hedder Lene og er blevet pensionist for nogle år siden efter et arbejdsliv som lærer/underviser. Jeg har boet i Mellerup i mere end 40 år og har også arbejdet her på en af skolerne.

Hvad kan du se og opleve sammen med Lene:
Mellerup er en dejlig landsby med 2 kirker, 3 skoler og Danmarks mindste bilfærge. Her er skov og fjord og dermed store muligheder for at udfolde sig. Man kan nyde fjordlivet og udforske skoven eller gå en tur i landsbyen, der samtidig rummer meget historie fra Højskolebevægelsens spæde start til nu.

Valgmenighed, Friskole, Efterskole og den tidligere Højskole præger bybilledet og fortæller historier om Grundvigs stærke indflydelse på dansk historie og kirke- og skoleliv. Skolerne har netop udvidet deres virke ved at etablere en naturbørnehave og åbne en vuggestue i 2019.

Jakob Knudsen var den første præst ved Valgmenighedskirken og desuden højskolelærer, og han skrev sin meget sungne salme Se nu stiger solen her i 1891, inspireret af de smukke solopgange, man hver dag ser her.

Måske kender mange også Mellerup for de mange musikalske talenter, der har præget dansk kulturliv gennem mange år, og som er blevet præget af et år med musikken på efterskolen.

Alt det og meget mere kan man høre om og kigge på. Man kan også vælge at drikke en kop kaffe med udsigt over fjorden og høre om landsbylivet i Mellerup.

Book en Randers Greeter

 

Du skal udfylde en forespørgsel på Randers Greeters hjemmeside. Her angiver du praktiske oplysninger (tidspunkt, klokkeslæt, sted osv.) ligesom du kan fortælle hvilke emner eller områder, du gerne vil mødes med en Randers Greeter om.

Husk:

 • Det er ganske gratis at mødes med en Randers Greeter.
 • Vi anbefaler at du udfylder forespørgslen, så snart du ved, at du gerne vil mødes med en Randers Greeter. Da der ikke er skemalagte ture giver det os bedst mulighed for at finde en Randers Greeter, der matcher dine ønsker.
 • Et greet varer maks. 2 timer og er for maks. 6. personer.
 • Jeres Randers Greeter tilrettelægger turen efter jeres ønsker og i dialog med jer.

Bliv frivillig Randers Greeter

Har du lyst til at være med? Og vil du gerne vise dit lokalområde frem?
Kontakt Anne-Mette Knattrup på amk@goranders.dk eller 2323 9228.

Samarbejde

Randers Greeters samarbejder med GoRanders om at tilbyde lokale oplevelser til gæster fra ind- og udland. Randers Greeters er en del af det frivillige netværk Global Greeter Network, der er repræsenteret på flere end 150 destinationer over hele verden.

Randers Greeters er støttet af LAG Randers-Favrskov